Minister Gašperšič obiskal zgornje Posočje

Bovec/Tolmin, 16. marca - Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je danes obiskal posoške občine Bovec, Kobarid in Tolmin. Ogledal si je cesto po dolini reke Bače, s posebnim poudarkom na odseku ceste skozi Podbrdo in sanaciji plazu na Grahovem ob Bači, pa tudi osrednje gradbišče na Keltiki.

Bovec.
Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič ter predstavniki direkcije za infrastrukturo so obiskali občine Tolmin, Kobarid in Bovec.
Foto: STA

Vrednost podpisanih pogodb za investicije v cestno infrastrukturo v zgornjem Posočju letos je okoli 25 milijonov evrov. Največje cestno gradbišče na območju je Keltika. Konec maja se izteka rok za dokončanje del na območju Stopnika, nadaljevala pa se bo obnova odseka proti Dolenji Trebuši.

V Bovcu se je minister srečal tudi z direktorjem podjetja Mahle Letrika. Pogovor je tekel predvsem o izgradnji nove razdelilne transformatorske postaje Kobarid in kablovoda Kobarid-Bovec. Investicija bo zagotovila stabilno in zanesljivo oskrbo z električno energijo v zgornjem Posočju.

np/np
© STA, 2018