Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Dolenjski veterani niso za možnost posedovanja in nošnje orožja

Dob, 13. marca - Člani Policijskega veteranskega društva Sever Dolenjska in Bela krajina niso za možnost, ki bi jo omogočila določba, po kateri bi bili do orožja upravičeni člani nevladnih organizacij s področja obrambe in policije. Omenjene določbe sicer po zagotovilih notranje ministrice Vesne Györkös Žnidar v osnutku novele zakona o orožju naj ne bi bilo.

Dob pri Mirni, Zavod za prestajanje kazni zapora Dob.
Okrogla miza o vlogi zaporov med osamosvojitveno vojno, ki jo je pripravilo Policijsko veteransko društvo Sever Dolenjska in Bela krajina v sodelovanju z Zavodom za prestajanje kazni zapora (ZPKZ) Dob pri Mirni.
Foto: Rasto Božič/STA

Predsednik tega veteranskega društva Marjan Dragan je ob robu včerajšnje okrogle mize o vlogi zapora Dob med osamosvojitveno vojno ocenil, da je predlog, da bi člani veteranskih združenj in drugi ne nujno veterani pridobili orožje po nekem zakonskem ključu, nekoliko pretiran.

Namestnik ministra za notranje zadeve med osamosvojitveno vojno Bogomil Brvar pa je glede omenjenega predloga zatrdil, da kaj takega absolutno ni potrebno. Kot je dejal, veterani orožja ne potrebujejo.

rbo/pa
© STA, 2018