Protestniki na Floridi nad Trumpa, ta pa nad FBI

Fort Lauderdale/Washington, 18. februarja - Na Floridi se je včeraj na ulice podalo na stotine ljudi na čelu z dijaki, ki so preživeli nedavni strelski pohod na šoli v Parklandu. Sram naj te bo! so med drugim predsedniku ZDA Donaldu Trumpu sporočali protestniki in zahtevali strožji nadzor nad orožjem.

ZDA, Florida.
Po streljanju na floridski šoli v Parklandu, v katerem je umrlo 17 ljudi, je Florido obiskal ameriški predsednik Donald Trump.
Šerif okrožja Broward Scott Israel in predsednik Trump.
Foto: dpa/STA

ZDA, Florida.
Ljudje se poklanjajo žrtvam streljanja na floridski šoli v Parklandu, v katerem je umrlo 17 ljudi.
Foto: dpa/STA

Kot je poudarila ena od govornic na shodu, bi moralo biti sram vsakega politika, ki prejema donacije od orožarskega lobija NRA, pri čemer je spomnila, da je Trumpova kampanja od NRA prejela na milijone dolarjev. Množica je ob tem vzklikala 'sram naj te bo'.

Trump je medtem krivdo za pokol v tvitu pripisal zvezni policiji FBI. Kot je zapisal, je nesprejemljivo, da je FBI spregledal številna opozorila glede 19-letnega Nikolasa Cruza, ki je v sredo v pobil 17 ljudi. Kot je dodal, FBI porabi preveč časa za to, da bi dokazal sodelovanje med Rusi in njegovo kampanjo, ki pa ga ni bilo.

jav/td/jav
© STA, 2018