Koprivnikar danes na pogajanja s sindikati z novim vladnim predlogom

Ljubljana, 16. februarja - Vladni pogajalci se bodo danes sestali s skupino 16 sindikatov iz pogajalske skupine, ki jo vodi Jakob Počivavšek. Pričakovati je, da jim bo minister za javno upravo Boris Koprivnikar predstavil novo vladno ponudbo. V četrtek mu je namreč vlada podelila mandat, da se o sindikalnih zahtevah izpogaja v okviru enoodstotnega dviga plačne mase.

Ljubljana, vlada.
Ministrica za finance Mateja Vraničar Erman, predsednik sindikata Pergam Jakob Počivavšek, minister za javno upravo Boris Koprivnikar in predsednik konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Počivavšek v četrtek odločitve vlade še ni komentiral, ker da iz izjave za javnost ni povsem jasno, kaj sploh predlaga. Vodja konfederacije sindikatov javnega sektorja in glavni tajnik šolskega sindikata Sviz Branimir Štrukelj pa je vladni predlog označil za provokacijo in bizarno odločitev.

Danes sicer na pogajanja vabijo sindikati, ki so opozorilno stavko izvedli že 24. januarja. V prihodnjem tednu pa naj bi se sicer vladna stran sestala še s sindikati, ki so stavke pripravili v tem tednu.

tz/td
© STA, 2018