Jabolko navdiha mentoricama nagrajenih osnovnošolskih filmov o človekovih pravicah

Ljubljana, 15. februarja - Predsednik republike Borut Pahor bo danes vročil jabolko navdiha učiteljicama na Osnovni šoli Bičevje Bernardi Avsenik in Alenki Fajfar Gnezda. Pod njunim mentorstvom je namreč skupina učencev posnela na mednarodnih festivalih nagrajena dokumentarna filma o človekovih pravicah in sprejemanju raznolikosti.

Ljubljana.
Priznanje Jabolko navdiha s katerim predsednik republike nagradi posameznike, ki so se posebej izkazali na svojem področju dela in postali navdih na druge.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Avsenikova se poleg poučevanja angleščine udejstvuje v različnih slovenskih in mednarodnih programih na temo multikulturnosti in človekovih pravic. Kot članica delovne ekipe pri projektu Ja-Ling Comenius je prejela tudi Evropsko jezikovno priznanje za inovativne pristope pri poučevanju jezika in medkulturno ozaveščanje.

Fajfar Gnezda pa večino svojega dela posveča pomoči otrokom ter jih ozavešča o človekovih pravicah in sprejemanju raznolikosti. Poleg tega je izvedla številne delavnice in predavanja o kulturi nenasilja in strpnosti.

msa/np
© STA, 2018