DZ potrdil zakon o Kobilarni Lipica

Ljubljana, 23. januarja - DZ je danes potrdil nov zakon o Kobilarni Lipica, po katerem se bo dosedanji javni zavod preoblikoval v holding v 100-odstotni lasti države. Ta za namene izvajanja javne službe ustanovi odvisno družbo Kobilarna Lipica, ki mora ostati v 100-odstotnem lastništvu holdinga, lahko pa ustanovi tudi odvisno družbo za izvajanje pridobitne dejavnosti Turizem Lipica, v kateri pa mora ohraniti večinski delež.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje seje DZ, na kateri so med drugim obravnavali predlog zakona o Kobilarni Lipica in predlog zakona o spodbujanju razvoja turizma.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Sprememba organiziranosti ne pomeni privatizacije Kobilarne Lipica, ampak je namenjena izboljšanju pogojev za poslovanje in razvoju celotnega območja, je poudarila državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs Podlogar.

Zakon naj bi prispeval k dvigu pomena lipicanskih konj in Kobilarne Lipica kot spomenika državnega pomena, hkrati pa omogočal izkoriščenje gospodarskega potenciala, ki ga Lipica kot turistična destinacija ima.

kk/jes
© STA, 2018