Na Hrvaškem pridržali štiri osebe v zvezi z nezakonitimi klicnimi centri

Zagreb, 20. januarja - Hrvaška policija je danes potrdila, da so zaradi trgovine z ljudmi prijeli po dva državljana Hrvaške in Kitajske. Kot so pojasnili na novinarski konferenci v Zagrebu, so štirje osumljenci v nezakonitih klicnih centrih v dveh hišah na območju Zagreba v goljufije prisilili najmanj 59 kitajskih državljanov.

Hrvaška, Zagreb.
Hrvaška policija je potrdila, da so zaradi trgovine z ljudmi prijeli po dva državljana Hrvaške in Kitajske. Kot so pojasnili na današnji novinarski konferenci v Zagrebu, so štirje osumljenci v nezakonitih klicnih centrih v dveh hišah na območju Zagreba v goljufije prisilili najmanj 59 kitajskih državljanov.
Načelnik uprave hrvaške kriminalistične policije Ante Gudelj.
Foto: Hina/STA

Načelnik uprave hrvaške kriminalistične policije Ante Gudelj je pojasnil, da je 48-letni hrvaški državljan septembra lani najel dve hiši na širšem območju Zagreba, v katerih so vzpostavili klicna centra in namestili več žrtev trgovine z ljudmi ob minimalnih življenjskih standardih. 51-letni hrvaški državljan je žrtve trgovine prepeljal iz Slovenije.

Slovenski kriminalisti so v četrtek v podobnem primeru opravili več hišnih preiskav in prostost odvzeli devetim osebam, od tega jih je bilo včeraj pridržanih še šest.

mg/gi/set/mg
© STA, 2018