Služba bolniške prehrane in dietoterapije UKC Ljubljana prejela certifikat kakovosti proizvodnje varne hrane
Ljubljana, 14. januarja - Služba bolniške prehrane in dietoterapije Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani je za pripravo hrane kot prva bolnišnica v Sloveniji prejela certifikat kakovosti ISO 22000. Zadovoljstvo z bolnišnično prehrano pa so v anketi, ki jo peto leto zapored izvaja klinični center, izrazili tudi bolniki, so sporočili iz UKC Ljubljana.
Anketa je pokazala, da ima 81 odstotkov bolnikov ob bolnišnični hrani dober oziroma odličen apetit.
Dobro kakovost bolnišnične hrane je prepoznala tudi štiričlanska ekipa presojevalcev, ki je dva dni spremljala ekipo, zadolženo za bolniško prehrano in naposled bolnišnici podelila certifikat kakovosti.
Gre za certifikat, katerega glavni namen je zagotoviti sistem, ki nadzira in zagotavlja varnost živil ter jedil v celotni verigi, hkrati pa izločil vse šibke točke na tej poti.