Švicarski Zermatt zaradi snega ostaja odrezan od sveta

Zürich/Torino, 10. januarja - Švicarsko smučarsko letovišče Zermatt še naprej ostaja odrezano od sveta. Po prvotnih napovedih naj bi danes odprli železniško progo do kraja, a so med čiščenjem odkrili dodatne snežne mase, ki jim otežujejo delo.

Švica, Zermatt.
Švicarsko smučarsko letovišče Zermatt še naprej ostaja odrezano od sveta. Po prvotnih napovedih naj bi danes odprli železniško progo do kraja, kjer je ostalo ujetih 13.000 ljudi, a so med čiščenjem odkrili dodatne snežne mase, ki jim otežujejo delo.
Foto: Twitter

Svetovno znano smučarsko letovišče je zaradi debele snežne odeje in nevarnosti plazov že dva dneva nedostopno. Tam je obstalo približno 13.000 gostov. Včeraj so jih sicer nekaj deset odpeljali s helikopterji, večina pa vztraja in čaka na ponovno odprtje smučišča.

Tudi v italijanskih Alpah še naprej vlada velika nevarnost plazov, zaradi katere ostaja zaprtih veliko cest. Najbolj napeto je v dolini Aoste in v delih dežele Piemont, kjer sicer velja četrta od petih stopenj ogroženosti.

V znanem smučarskem letovišču na severu Italije Sestriere so v noči na torek iz hiše, ki jo je zasul plaz, rešili 29 ljudi.

spo/mc/spo
© STA, 2018