Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Hrvaški državljan v kombiju nezakonito prevažal 30 tujcev

Ljutomer, 17. novembra - Policisti policijske postaje Ljutomer so danes v občini Razkrižje zaustavili kombinirano vozilo hrvaških registrskih oznak, ki ga je vozil 33-letni hrvaški državljan. Pri kontroli vozila in potnikov so policisti ugotovili, da je voznik v kombiju nezakonito prevažal 30 tujcev.

Ljutomer.
Ljutomerski policisti so v občini Razkrižje zaustavili kombinirano vozilo hrvaških registrskih številk, ki ga je vozil 33-letni hrvaški državljan. Pri kontroli vozila in potnikov so ugotovili, da v kombiju nezakonito prevaža 30 tujcev - državljane Irana, Pakistana, Afganistana, Kube, Turčije in Alžirije, med drugim tudi ženske, otroke in dojenčka.
Foto: PU Murska Sobota

Tujci so državljani Irana, Pakistana, Afganistana, Kube, Turčije in Alžirije, med njimi so tudi ženske, otroci in dojenček. Tujci ne posedujejo nobenih dokumentov. Nudili so jim potrebno zdravniško pomoč, med drugim so nosečnico odpeljali v bolnišnico, od koder pa so jo že odpustili.

Po prvih razgovorih so vsi tujci zaprosili za azil. Policisti opravljajo nadaljnje postopke. Zoper 33-letnega voznika kombija so odredili pridržanje in ga bodo s kazensko ovadbo privedli na okrožno državno tožilstvo.

lpc/apo
© STA, 2017