Tuji vlagatelji v Sloveniji opozarjajo na zapleteno birokracijo

Ljubljana, 17. novembra - Letošnji prejemniki priznanj FDI Award za najboljše tuje vlagatelje, ki jih je včeraj podelila javna agencija Spirit, si glede ocene slovenskega poslovnega okolja niso enotni, so pa vsi optimistični glede rasti in poslovnih rezultatov v prihodnje. Opozarjajo sicer, da bi lahko še boljše rezultate dosegali s poenostavitvijo administrativnih postopkov in zmanjšanjem davčnih bremen.

Ljubljana, Lutkovno gledališče Ljubljana.
Podelitev priznanj najboljšim tujim investitorjem v Sloveniji - Invest Slovenia FDI Award v organizaciji agencije Spirit.
Državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti, direktor družbe Isokon Uroš Žnidarič, direktor slovenske družbe Kuehne + Nagel Borut Vrviščar, prokurist družbe LPKF Boštjan Pečnik in direktor družbe Titus Anđelko Burić.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

V podjetju Titus so za STA pojasnili, da njihovi angleški lastniki slovensko poslovno okolje zaznavajo kot ugodno z dobro infrastrukturo, stabilnimi pravnimi postopki in visoko izobraženo delovno silo.

V Kuehne + Nagel priznavajo, da bi poslovno okolje lahko bilo ugodnejše. Bolj kritični so v družbah Isokon in LPKF, kjer imajo med drugim pripombe glede po njihovih navedbah prezapletenih administrativnih postopkov. V Isokonu dejanskih sprememb ne pričakujejo.

mlu/bdo/bdo
© STA, 2017