Po šolah in vrtcih tradicionalni slovenski zajtrk za 260.000 otrok

Ljubljana, 17. novembra - Več kot 260.000 otrok bo po vrtcih in šolah danes zagrizlo v tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo sestavljen iz medu, masla in jabolk. Številne šole bodo ta dan posvetile tematiki zdrave prehrane in tradicionalnim slovenskim jedem. Danes namreč obeležujemo tudi dan slovenske hrane.

Ljubljana.
Kruh, maslo.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Zajtrk se je začel na pobudo Čebelarske zveze Slovenije pred 11 leti kot medeni zajtrk, ki je do danes prerasel v nacionalni projekt Dan slovenske hrane. Ta že kaže prve pozitivne rezultate, saj vse več otrok in odraslih zajtrkuje, pomembno je upadlo uživanje sladkih gaziranih pijač, več pojemo sadja in tudi zelenjave.

Dan slovenske hrane tudi osvešča o pomenu domače pridelave oz. predelave hrane, njenem uživanju, želi pa tudi poudariti pomen zajtrka kot pomembnega dnevnega obroka za zdrav način življenja in prehranjevanja.

mke/kk
© STA, 2017