Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Godčeva: Zadnji čas, da Cerar pozove Kolar Celarčevo k odstopu

Ljubljana, 14. novembra - Poslanka SDS Jelka Godec je danes znova opozorila na nekatere pereče probleme v zdravstvu, tudi na odstope v UKC Ljubljana. Po njenih besedah je zadnji čas, da premier Miro Cerar upošteva pozive politikov, stroke in državljanov ter ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc pozove k odstopu, kajti ona je srž problema v slovenskem zdravstvu.

Ljubljana, DZ.
Predsednica preiskovalne komisije državnega zbora o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic Jelka Godec.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Godčeva je na novinarski konferenci med drugim opozorila na številne kadrovske menjave v zdravstvu, na neukrepanje pri problematiki programa otroške srčne kirurgije ter na druge odstope v zdravstvu, tudi zadnjo v javnost prispelo informacijo o odstopu predstojnice kliničnega oddelka za vaskularno nevrologijo in intenzivno nevrološko terapijo Janje Pretnar Oblak.

Po besedah poslanke gre koaliciji za oblast in ne vidi problema v zdravstvu oziroma nanj opozarja le z besedami, ne pa z dejanji.

spc/apo/apo
© STA, 2017