V evropsko usklajenem nadzoru nad tovornjaki in avtobusi ugotovili več kot 600 kršitev

Ljubljana, 18. oktobra - V evropsko usklajenem nadzoru nad tovornimi vozili, ki je potekal tudi v Sloveniji med 9. in 15. oktobrom, so policisti obravnavali 367 voznikov avtobusov in 3737 voznikov tovornjakov, skupno pa so ugotovili 628 kršitev, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Ljubljana.
Po obvestilu občana so policisti ustavili voznika kombiniranega vozila, ki je imel pripeto prikolico za prevoz vozil, na kateri je imel naloženo drugo kombinirano vozilo, s predrto pnevmatiko na priklopnem vozilu pa naj bi po avtocesti vsaj 10 kilometrov vozil s hitrostjo 50 kilometrov na uro.
Foto: PU Ljubljana

Pri voznikih avtobusov so zabeležili deset kršitev, pri voznikih tovornjakov pa 618 kršitev. Med najpogostejšimi kršitvami so nepravilno zavarovan tovor, neuporaba varnostnega pasu, preobremenjenost in prekoračitev hitrosti.

Ljubljanski policisti so v nadzoru na avtocesti Koper-Ljubljana ustavili voznika kombija, ki je kljub predrti pnevmatiki na priklopnem delu po avtocesti še vsaj deset kilometrov vozil s hitrostjo 50 kilometrov na uro. Policisti so voznika ustavili na cestninski postaji Log, ga oglobili z 800 evri in izločili iz prometa.

apo/ast/apo
© STA, 2017