Policisti oglobili tovornjakarje zaradi prekoračitve hitrosti in preveč vožnje

Ljubljana, 17. oktobra - Ljubljanski prometni policisti so v nedeljo na avtocesti med Ljubljano in Koprom poostreno nadzirali tovorna vozila. Pri tem so z globo 200 evrov sankcionirali voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki je na relaciji Logatec-cestninska postaja Log večkrat prekoračil hitrost nad 100 kilometri na uro. Najhitreje je peljal 114 kilometrov na uro, čeprav je največja dovoljena hitrost zanj 80 kilometrov na uro.

Ljubljana.
Po obvestilu občana so policisti ustavili voznika kombiniranega vozila, ki je imel pripeto prikolico za prevoz vozil, na kateri je imel naloženo drugo kombinirano vozilo, s predrto pnevmatiko na priklopnem vozilu pa naj bi po avtocesti vsaj 10 kilometrov vozil s hitrostjo 50 kilometrov na uro.
Foto: PU Ljubljana

Voznik drugega tovornega vozila s priklopnim vozilom ni upošteval obveznega tedenskega počitka, zato so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje do izpolnitve obveze in izrekli globo 780 evrov. Sledil bo tudi prekrškovni postopek zoper pravno osebo.

Vozniku kombiniranega vozila, ki je imel pripeto prikolico za prevoz vozil, ki je bila preveč naložena, in je imel predrto pnevmatiko, pa so policisti izrekli globo 800 evrov.

spc/apo
© STA, 2017