Pravila STA pri spremljanju referendumske kampanje o zakonu o drugem tiru železniške proge Divača-Koper

Ljubljana, 23. avgusta - Slovenska tiskovna agencija (STA) v skladu z zakonom o volilni in referendumski kampanji objavlja pravila predstavitve mnenj glede referendumskega vprašanja o zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper, ki bo v nedeljo, 24. septembra.

V času referendumske kampanje, ki se bo končala 23. septembra opolnoči, to je 24 ur pred dnevom glasovanja, bo STA glede načina, obsega in vsebine novinarskih prispevkov skladno z uredniško politiko agencije in profesionalnimi standardi v novinarskih prispevkih v rednem servisu zagotovila objektivno in uravnoteženo predstavitev referendumske kampanje in mnenj o referendumskem vprašanju.

STA bo skladno z uredniško politiko objavljala strokovno izvedene raziskave javnega mnenja, pri čemer bo navedla izvajalca, metodologijo in naročnika raziskave.

Za plačana referendumska propagandna sporočila bo na voljo poseben servis O-STA. Referendumske oglaševalske vsebine bodo v tem servisu objavljene z navedbo naročnika.

Za vse organizatorje referendumske kampanje veljajo enaki pogoji oglaševanja in cenik, objavljeni na spletni strani http://www.o-sta.com/.

STA nima vpliva na objavo informacij v drugih servisih in medijih, ki so naročniki agencijskega servisa STA. Drugi servisi in mediji imajo za spremljanje referenduma svoja pravila.

bst/jes
© STA, 2017