Židan: Tveganja glede dvojne kakovosti hrane obstajajo predvsem pri trgovskih znamkah

Ljubljana, 14. julija - Ob predstavitvi podatkov o pregledu trga glede dvojne kakovosti prehranskih izdelkov je minister Dejan Židan poudaril, da so zaznali predvsem tveganje pri trgovskih znamkah. "Nižja je cena, nižja je kakovost surovin in izdelka, trgovine pa to pomanjkljivost kompenzirajo s poudarkom, da je izdelek narejen v domači državi," je opozoril.

Ljubljana, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Predstavitev raziskav o dvojni kakovosti živil, ki so jih pripravile uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) in Inštitut za nutricionistiko.
Predsednica ZPS Breda Kutin, generalni direktor uprave za varno hrano Janez Posedi, predstavnica Inštituta za nutricionistiko Anita Kušar in minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Predstavitev raziskav o dvojni kakovosti živil, ki so jih pripravile uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) in Inštitut za nutricionistiko.
Predsednica ZPS Breda Kutin.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Predstavitev raziskav o dvojni kakovosti živil, ki so jih pripravile uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) in Inštitut za nutricionistiko.
Predsednica ZPS Breda Kutin.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Predstavitev raziskav o dvojni kakovosti živil, ki so jih pripravile uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) in Inštitut za nutricionistiko.
Generalni direktor uprave za varno hrano Janez Posedi.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Predstavitev raziskav o dvojni kakovosti živil, ki so jih pripravile uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) in Inštitut za nutricionistiko.
Generalni direktor uprave za varno hrano Janez Posedi.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Predstavitev raziskav o dvojni kakovosti živil, ki so jih pripravile uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) in Inštitut za nutricionistiko.
Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, generalni direktor uprave za varno hrano Janez Posedi, predsednica ZPS Breda Kutin in predstavnica Inštituta za nutricionistiko Anita Kušar.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Predstavitev raziskav o dvojni kakovosti živil, ki so jih pripravile uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) in Inštitut za nutricionistiko.
Predsednica ZPS Breda Kutin.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Predstavitev raziskav o dvojni kakovosti živil, ki so jih pripravile uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) in Inštitut za nutricionistiko.
Generalni direktor uprave za varno hrano Janez Posedi.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Predstavitev raziskav o dvojni kakovosti živil, ki so jih pripravile uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) in Inštitut za nutricionistiko.
Predstavnica Inštituta za nutricionistiko Anita Kušar.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Predstavitev raziskav o dvojni kakovosti živil, ki so jih pripravile uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) in Inštitut za nutricionistiko.
Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Predstavitev raziskav o dvojni kakovosti živil, ki so jih pripravile uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) in Inštitut za nutricionistiko.
Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Predstavitev raziskav o dvojni kakovosti živil, ki so jih pripravile uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) in Inštitut za nutricionistiko.
Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Predstavitev raziskav o dvojni kakovosti živil, ki so jih pripravile uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) in Inštitut za nutricionistiko.
Predstavnica Inštituta za nutricionistiko Anita Kušar.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Predstavitev raziskav o dvojni kakovosti živil, ki so jih pripravile uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) in Inštitut za nutricionistiko.
Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Predstavitev raziskav o dvojni kakovosti živil, ki so jih pripravile uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) in Inštitut za nutricionistiko.
Predsednica ZPS Breda Kutin, generalni direktor uprave za varno hrano Janez Posedi, predstavnica Inštituta za nutricionistiko Anita Kušar in minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 4.248 znakov (brez presledkov) oziroma 749 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

mke/bg/mka/mg/mg
© STA, 2017