Odpoklic plastične pištole z izstrelki Combatti il crimine distributerja Wang Hao trgovina in gostinstvo

Ljubljana, 30. junija - Distributer Wang Hao trgovina in gostinstvo je iz prodaje odpoklical plastično pištolo z izstrelki Combatti il crimine uvoznika Pamax import export S.R.L. Opravljene analize vzorca plastične pištole z izstrelki so pokazale, da igrača ni prestala preizkusov fizikalno- mehanskih lastnosti. Igrača predstavlja resno tveganje za zdravje otrok.

Ljubljana.
Distributer Wang Hao trgovina in gostinstvo je iz prodaje odpoklical plastično pištolo z izstrelki Combatti il crimine uvoznika Pamax import export S.R.L., ker igrača ni prestala preizkusov fizikalno- mehanskih lastnosti. Igrača predstavlja resno tveganje za zdravje otrok.
Foto: Zdravstveni inšpektorat RS

Izdelek prav tako ni skladen z Uredbo o varnosti igrač. EAN koda izdelka je 8033765720182. Na zdravstvenem inšpektoratu potrošnikom svetujejo naj jih ne uporabljajo in jih vrnejo prodajalcu.

Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora, odvzel več vzorcev igrač z izstrelki, z namenom preverjanja njihove skladnosti s predpisi. Igrače so bile analizirane v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano in sicer na fizikalno- mehanskih lastnosti ter ustreznost označevanja, so sporočili z zdravstvenega inšpektorata.

ir/ir
© STA, 2017