Westbrook pričakovano MVP rednega dela lige NBA

New York, 27. junija - V New Yorku so izročili nagrade najboljšim igralcem minule sezone elitne severnoameriške poklicne košarkarske lige. Pričakovano je lovoriko za najkoristnejšega igralca rednega dela minule sezone v ligi NBA prejel Russell Westbrook, košarkar moštva Oklahoma City Thunder. V ožjem izboru je premagal Jamesa Hardna in Kawhija Leonarda.

ZDA, New York.
Lovoriko za najkoristnejšega igralca rednega dela minule sezone v ligi NBA prejel Russell Westbrook, košarkar moštva Oklahoma City Thunder.
Foto: Xinhua/STA

ZDA, New York.
Lovoriko za trenerja leta minule sezone v ligi NBA je prejel Mike D'Antoni, trener moštva Houston Rockets.
Foto: Xinhua/STA

ZDA, New York.
Lovoriko za novinca leta minule sezone v ligi NBA je prejel Malcolm Brogdon, košarkar moštva Milwaukee Bucks.
Foto: Xinhua/STA

ZDA, New York.
Lovoriko za najboljšega obrambnega igralca rednega dela minule sezone v ligi NBA je prejel Draymond Green, košarkar moštva Golden State Warriors.
Foto: Xinhua/STA

ZDA, New York.
Lovoriko Twyman-Stokes za soigralca leta pretekle sezone v ligi NBA je prejel Dirk Nowitzki, košarkar moštva Dallas Mavericks.
Foto: Xinhua/STA

Osemindvajsetletni Westbrook, ki je prvič prejel to lovoriko, je v rednem delu sezone v povprečju dosegal 31,6 točke, 10,4 podaje in 10,7 skokov na tekmo.

Postal je šele drugi igralec v zgodovini in prvi v zadnjih 55 letih, ki je v povprečju čez celotno sezono dosegal dvomestno število v treh kategorijah. Podrl je tudi rekord Oscarja Robertsona po številu doseženih trojnih dvojčkov v posamezni sezoni.

am/am
© STA, 2017