Dars bo začel z označevanjem začasne prometne ureditve na primorski avtocesti

Ljubljana, 1. junija - Delavci Darsa bodo danes ob 17. uri začeli izvajati talne označbe bodoče začasne prometne ureditve, in sicer v Postojni za počivališčem Ravbarkomanda v smeri proti Ljubljani. Do predvidoma petkovega zgodnjega jutra bodo začeli z deli nove prometne ureditve dveh zoženih prometnih pasov tudi v nasprotni smeri, so sporočili z Darsa.

Ljubljana.
Družba za avtoceste v RS (Dars).
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Med postavljanjem začasne prometne ureditve bo potekal promet samo po enem prometnem pasu, po obeh smernih voziščih.

Kot so zapisali na Darsu, bosta naslednje tri tedne pogodbena gradbinca v okviru prve faze obsežnejših obnovitvenih del širila odstavna pasova na obeh smernih voziščih, dela se bodo izvajala tudi na obnovi viadukta Ravbarkomanda, promet pa bo v obe smeri potekal po dveh zoženih pasovih.

Na primorski avtocesti bo sicer na odseku med Uncem in Postojno rekonstruiranih 6,3 kilometrov vozišč, tako v smeri Kopra kot Ljubljane, torej skupno nekaj manj kot 13 kilometrov trase avtoceste.

Pomemben del obnovitvenih del predstavlja rehabilitacija 45 let stare Ravbarkomande s pripadajočim voziščem. Dela so razdeljena na dve gradbeni sezoni, letošnja bo potekala od junija do novembra, prihodnje leto pa bo za poldrugi mesec krajša.

jes/zc/jes
© STA, 2017