Teden nezavržene hrane odprl italijanski kuharski mojster Massimo Botturo

Ljubljana, 26. maja - Prvi Teden nezavržene hrane, ki je nastal kot odgovor na problematiko velikih količin zavržene hrane, je danes v Ljubljani odprl italijanski kuharski mojster Massimo Botturo. Izpostavil je, da je to kulturni, ne humanitarni projekt, saj želimo z njim spremeniti odnos do hrane in Ljubljana ter Slovenija je že del te svetovne revolucije.

Pobudnik Tedna nezavržene hrane je sicer Luka Jezeršek iz Hiše kulinarike Jezeršek, ki je na Odprti kuhni na Pogačarjevem trgu pojasnil, da veliko govorimo o hrani, o kulinariki, obenem pa iz hladilnika mečemo hrano.

Ob tem pa izpostavil, da mora o tej problematiki vsak začeti razmišljati pri sebi. Teden nezavržene hrane je pobuda, s katero želijo opozoriti, da je zavržena hrana resen problem sodobne družbe.

mke/bg
© STA, 2017