Britanska policija obnovila sodelovanje z ZDA

Manchester, 26. maja - Britanska policija je sinoči obnovila izmenjavo podatkov z ZDA o ponedeljkovem napadu v Manchestru, v katerem je umrlo 22 ljudi, potem ko je prejela nova zagotovila, da zaupne informacije ne bodo odtekale ameriškim medijem.

Velika Britanija, Manchester.
Po koncertu ameriške pevke Ariane Grande v mestu Manchester na severozahodu Anglije je v terorističnem napadu umrlo 22 ljudi, več kot 50 je ranjenih.
Policisti pred areno v Manchestru.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Britanske oblasti so bile namreč besne, ko je ameriški časnik New York Times objavil forenzične fotografije iz Arene v Manchestru, ki naj bi jih posredovali ameriški obveščevalci.

Britanska premierka Theresa May se je včeraj o tem pogovorila z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom, ki je uhajanje informacij označil za zaskrbljujoče ter odredil preiskavo.

V napadu je bilo po zadnjih podatkih ranjenih 116 ljudi. V bolnišnici je še vedno 75 ljudi, od tega 23 v kritičnem stanju.

V Veliki Britaniji nadaljujejo iskanje članov mreže, ki naj bi bila povezana z napadalcem. V Manchestru so prijeli že desetega osumljenca.

spo/vr/spo
© STA, 2017