V Narodni in univerzitetni knjižnici razstavljena temeljna besedila reformacije

Ljubljana, 3. aprila - V Narodni in univerzitetni knjižnici bodo jutri odprli razstavo Beseda Božja ostane na veke, ki je ena od osrednjih prireditev v sklopu leta reformacije 2017 v Sloveniji.

Ljubljana, Kongresni trg.
V okviru prireditev ob 500. obletnici reformacije poteka po 19 evropskih državah Evropska reformacijska pot. V Ljubljani je v reformacijskem razstavnem avtobusu na Kongresnem trgu potekal interaktivni predstavitveni program strokovne interpretacije slovenskega protestantizma.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Na njej bodo predstavljena temeljna besedila, ki so po besedah avtorja razstave Jonatana Vinklerja določala miselno, tekstno in delovanjsko podobo protestantskega gibanja. V Veliki čitalnici bodo predstavljena ključna dela, za katera se je v toku časa pokazalo, da so bila na nek način manifest novega, drugačnega, upornega proti tedaj obstoječemu.

V letu, ko obeležujemo 500-letnico reformacije, bo sklop dogodkov potekal tudi na Ljubljanskem gradu. Rdeča nit dogodkov, ki jih v projektu Luter in slovenski protestanti pripravljajo s partnerji, bosta jezik in knjiga.

tv/mce
© STA, 2017