Policija prosi za podatke o sobotni nevarni vožnji po središču Ljubljane

Ljubljana, 26. marca - V soboto nekaj po deveti uri zjutraj je voznik renault clia v središču Ljubljane bežal pred policijo, pri tem pa s predrzno in nevarno vožnjo ogrožal pešce in druge voznike. Policija je voznika, 48-letnega moškega, prijela in mu odvzela prostost, morebitne priče in oškodovance pa prosi za podatke o dogodku.

Ljubljana.
Policija, policijsko vozilo.
Foto: Tamino Petelinšek
Arhiv STA

Voznik clia je imel na vozilu nameščeni različni registrski tablici, ki nista pripadali omenjenemu vozilu. Policista sta zato zapeljala za njim in ga s predpisanimi znaki pričela ustavljati. Moški se kljub temu ni ustavil, pač pa je pospešeno z vožnjo nadaljeval v smeri Zelene jame, kjer je nato avtomobil ustavil, odstranil tablici z vozila in ju odvrgel, sam pa pobegnil peš med stanovanjske bloke. Policisti so pri pregledu območja moškega prijel in mu odvzeli prostost, so danes sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Med vožnjo na relaciji Njegoševa cesta - Hrvatski trg, Ilirska ulica, Rozmanova ulica, Maistrova ulica, Masarykova cesta, Njegoševa cesta, Bohoričeva ulica, Potrčeva ulica, Pod ježami, Partizanske ulica in Rojčeva ulica je voznik clia vozil predrzno in nevarno, s tem pa ogrožal pešce in nasproti vozeče voznike, ki so se morali tudi umikati z vozišča, da so preprečili trčenje.

Policija zato naproša vse priče, morebitne udeležence oz. oškodovance dogodka, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo oz. Policijsko postajo Ljubljana Moste, pokličejo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

miv/ms
© STA, 2017