Mramor se za kandidaturo v fiskalni svet ni odločil

Ljubljana, 23. februarja - Nekdanji finančni minister Dušan Mramor je medijem v DZ pojasnil, da ne bo kandidiral za člana fiskalnega sveta, o čemer se je ugibalo. Svoje odločitve ni želel podrobneje pojasniti. Je pa ocenil, da bo tudi to pot zelo težko oblikovati fiskalni svet, če bo tako kot takrat, ko je člane sam iskal in je v bistvu povprašal vse ekonomiste v Sloveniji.

Ljubljana, DZ.
Seja preiskovalne komisije DZ za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v Teš 6, na kateri so zaslišali nekdanjega finančnega ministra Dušana Mramorja.
Nekdanji finančni minister Dušan Mramor.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Poslanske skupine mu sicer v izjavah pred nekaj dnevi v večini niso oporekale strokovnosti in usposobljenosti za to funkcijo.

Trenutno poteka četrti poskus oblikovanja fiskalnega sveta. Javni poziv za prijavo kandidatur poteče v naslednjem tednu. Po preverjanju prijavljenih kandidatov bodo opravili še en krog posvetovanj s poslanskimi skupinami.

Finančna ministrica Mateja Vraničar Erman je nedavno dejala, da delajo vse, da bi prišli do kandidatov, ki lahko v DZ dobijo potrebnih 60 glasov.

tvr/mg/mke
© STA, 2017