Pirc Musarjeva v odškodninsko tožbo zoper Radiotelevizijo Slovenija

Ljubljana, 21. februarja - Trditev predsednika programskega sveta Radiotelevizije Slovenija Mirana Zupaniča, da svet nima pravne podlage za pogajanja z Natašo Pirc Musar o njenem odškodninskem zahtevku, je Pirc Musarjeva v izjavi za STA označila za nesmisel. Obenem je napovedala, da bo zoper radiotelevizijo vložila odškodninsko tožbo.

Ljubljana, RTV center Ljubljana.
Seja programskega sveta RTV Slovenije, na kateri so med drugim obravnavali poročilo varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev ter razpis za generalnega direktorja RTV Slovenija.
Namestnica predsednika programskega sveta Jelka Stergel in predsednik programskega sveta RTV Slovenija Miran Zupanič.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Programski svet se je na včerajšnji seji seznanil z odškodninskim zahtevkom Pirc Musarjeve iz naslova izgubljenih plač in duševnih bolečin, ker je bila aprila 2014 izbrana za generalno direktorico, mesec kasneje pa odstavljena. Pravna služba zavoda je na seji pojasnila, da zahtevek zaenkrat še ne pomeni tožbe, pač pa Pirc Musarjeva pričakuje dogovor o odškodnini.

Zupanič, ki je zavrnil možnost pogajanj, pa je na seji tudi dejal, da je mogoča zgolj sodna pot, če se bo Pirc Musarjeva odločila za tožbo.

bs/tz/tz
© STA, 2017