V Londonu zaradi stavke na podzemni železnici prometni kaos

London, 9. januarja - Stavka zaposlenih na londonski podzemni železnici, ki so jo začeli v nedeljo pozno popoldne, je v današnji jutranji konici povzročila kaos. V središču mesta so bile zaradi spora med vodstvom družbe in sindikatom glede načrtov za zaprtje blagajn in ukinitev številnih delovnih mest zaprte skorajda vse postaje.

Velika Britanija, London.
Stavka zaposlenih na londonski podzemni železnici, ki so jo začeli v nedeljo pozno popoldne, je v današnji jutranji konici povzročila kaos. V središču mesta so bile zaradi spora med vodstvom družbe in sindikatom glede načrtov za zaprtje blagajn in ukinitev številnih delovnih mest zaprte skorajda vse postaje.
Foto: Xinhua/STA

Velika Britanija, London.
Londonska podzemna železnica, metro.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Z londonsko podzemno železnico se vsak dan vozi približno štiri milijone ljudi. Zjutraj je bilo tako več milijonov ljudi prisiljenih, da uporabi druga prevozna sredstva ali poskuša delati od doma. Od 11 prog so bile štiri popolnoma zaprte, na ostalih pa je bilo precej motenj, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Londonske podzemne železnice, ki na leto prepeljejo približno 1,34 milijona potnikov, so v sporu s sindikatom RMT zaradi načrtov o zapiranju več kot 830 delovnih mest.

bdo/kk/bdo
© STA, 2017