Klinčeva zaostala le za Takanashijevo

Oberstdorf, 8. januarja - Ema Klinec je na tekmi za svetovni pokal v Oberstdorfu poskrbela za prve stopničke slovenske ženske reprezentance v smučarskih skokih v sezoni. Klinčeva je zasedla drugo mesto, kar je tudi izenačenje njene najboljše uvrstitve v karieri. Zaostala je le za praktično nepremagljivo Saro Takanashi, ki je zabeležila že svojo 49. zmago v karieri.

Planica.
Predstavitev športnic in športnikov Smučarske zveze Slovenije.
Smučarska skakalka Ema Klinec.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Do odlične uvrstitve - četrtič je stopila na zmagovalni oder, je prišla predvsem po zaslugi prvega skoka, v katerem je bila celo 3,5 metra daljša od Takanshijeva, a je ta skakala iz dveh zaletišč nižje, imela tudi slabše pogoje, tako da je bila vseeno boljša. V drugi seriji je Klinčeva zabeležila šesti rezultat, a vseeno zanesljivo ubranila drugo mesto, s katerim se je v svetovnem pokalu z osmega prebila na šesto mesto.

Maja Vtič je bila boljša v drugi seriji, s sedmim dosežkom je z z 20. mesta prebila na 13. in s tem zadržala mesto v prvi deseterici seštevka svetovnega pokala, Špela Rogelj je bila na koncu 22., Urša Bogataj 27., Nika Križnar 29., brez finala pa je ostala Eva Logar, ki je v prvi seriji pristala na 34. mestu.

Naslednji tekmi svetovnega pokala bosta 14. in 15. januarja v Sapporu.

ic/ic
© STA, 2017