Še vedno polovico odpadne hrane ustvarijo gospodinjstva

Ljubljana, 3. decembra - Količina odpadne hrane se v zadnjih letih v Sloveniji povečuje, kar polovico jo povzročijo gospodinjstva. Lani je vsak prebivalec zavrgel povprečno 73 kilogramov hrane, kar je 14 odstotkov več kot leta 2013. V zadnjih treh letih smo zavrgli vsako leto povprečno 143.000 ton odpadne hrane.

Ljubljana.
Zavržena hrana, biološki odpadki.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Količina odpadne hrane se v zadnjih letih povečuje. Lani je vsak prebivalec Slovenije zavrgel povprečno 73 odstotkov hrane, kar je 14 odstotkov več kot leta 2013, je razvidno iz brošure, ki jo je objavil državni statistični urad.

Kot je povedala Mojca Žitnik s statističnega urada, se zavrže tretjina pridelane hrane, po drugi strani pa je kar vsak osmi prebivalec planeta lačen, vsak tretji pa trpi zaradi pomanjkanja hrane.

mke/jaz
© STA, 2016