Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Alpina za Soukalovo izdelala roza tekmovalne čevlje

Žiri, 20. septembra - Žirovska Alpina je za češko biatlonko Gabrielo Soukalovo izdelala poseben tekmovalni čevelj v roza barvi. Alpina je tako izpolnila oktobra dano obljubo, da Soukalovi v primeru zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala izdela posebne roza čevlje. Čevlje so ji predstavniki Alpine izročili na češkem državnem prvenstvu v poletnem biatlonu.

Pokljuka.
Češka biatlonka Gabriela Soukalova.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Oktobra lani, ko je bila češka reprezentanca na pripravah na Pokljuki, so s Soukalovo potekali dogovori o izdelavi čevlja s prilagojeno obliko v petnem delu, ki je potrebna zaradi kalcinacije na peti. Že pred tem pa je Soukalova večkrat nagovarjala trenerje, naj predlagajo Alpini spremembo barve tekmovalnega čevlja.

Med pogovorom z vodjo servisne tekmovalne službe v Alpini Vasjo Rupnikom je izrazila željo po roza tekmovalnem čevlju. Rupnik ji je obljubil, da ga bo dobila, če ji uspe osvojiti zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, kar se je tudi zgodilo.

Zato je razvojna ekipa Alpine s pomočjo dobaviteljev za Soukalovo izdelala edinstvene roza čevlje ELITE 2.0 z njenim imenom in napisom Worldcup winner. Čevlje so ji izročili na češkem državnem prvenstvu v poletnem biatlonu, so sporočili iz žirovskega podjetja.

tzu/ke
© STA, 2016