2 dni do OI - Aleks, Cimp in Stanko

Ljubljana, 3. avgusta - V Riu de Janeiru je že vse pripravljeno za olimpijske igre. Na svojih mestih je tudi trojica poročevalcev Slovenske tiskovne agencije, ki bo skupaj z okrepljeno uredniško zasedbo v Ljubljani 24 ur na dan skrbela za ažurno in pronicljivo poročanje s tega veličastnega športnega dogodka.

Za STA bosta iz Brazilije pisno in zvočno poročala Aleksander Gasser in Igor Cimperman, za foto zgodbe pa bo skrbel Stanko Gruden.

Vsi trije so izkušeni 'olimpijski mački'; za Cimpa bodo to šeste olimpijske igre, Stanko je doživel že štiri, Aleks pa vse poletne v tem tisočletju z izjemo Londona 2012.

Na pot so se odpravili polni delovnega elana in v upanju na čim večje število slovenskih medalj. Pišoča novinarja sta jih napovedala po dve, 'enooki' Stanko pa je bolj optimističen in je napovedal dve kajakaški, eno v judu ter še prijetno presenečenje v rokometu.

Tako kot vselej doslej bo STA olimpijske vsebine objavljala v posebnem, olimpijskem servisu, ki bo ga oblikovala ekipa izkušenih novinarjev. Skupno bo olimpijske igre od danes do 20. avgusta spremljalo preko dvajset novinarjev STA.

zzb/lr
© STA, 2016