Tudi v Avstriji zaradi Putinovega obiska v Sloveniji v soboto poseben prometni režim

Dunaj, 28. julija - V Avstriji bo zaradi pričakovanega večjega navala turistov iz Nemčije in Nizozemske ob začetku počitnic ter obiska ruskega predsednika Vladimirja Putina v Sloveniji v soboto veljal poseben prometni režim, piše na spletni strani avstrijskega upravitelja avtocest Asfinag. Okrepili bodo tudi obveščanje voznikov.

Ljubljana, MNZ.
Novinarska konferenca Generalne policijske uprave, Dars in Avto-moto zveze Slovenije, na kateri so predstavili aktivnosti policije in prometni režim ob obisku ruskega predsednika Vladimirja Putina.
Začrtana pot ruskega predsednika, na kateri bo veljal poseben prometni režim in strogi varnostni ukrepi.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Avtocesta proti predoru Karavanke na avstrijsko-slovenski meji bo pri razcepu Beljak za ves promet zaprta od 9. ure dalje. Tako želijo zagotoviti, da ob 11. uri, ko je predvidena zapora predora, pred predorom ne bo nobenega voznika.

Na mejnem prehodu blizu Salzburga na meji med Nemčijo in Avstrijo že od včeraj s premičnimi opozorilnimi tablami opozarjajo na sobotno zaporo karavanškega predora ter predlagajo obvoz preko Podkloštra na avstrijsko-italijanski meji, Vidma in Trsta ali pirinske avtoceste ter mejnega prehoda Šentilj.

mc/mlj/mc
© STA, 2016