Zaradi nesreče zaprta dolenjska avtocesta med priključkoma Trebnje - zahod in Bič proti Ljubljani

Ljubljana, 30. maja - Dolenjska avtocesta je zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Trebnje - zahod in Bič proti Ljubljani, nastaja zastoj. Voznikom priporočajo, da se preusmerijo na regionalno cesto na izvozu Trebnje - vzhod, piše na spletni strani Prometno-informacijskem centru za državne ceste.

Ljubljana.
Promet, zastoj, avtocesta.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Pred Trebnjim - zahod nastaja zastoj, prav tako tudi na regionalni cesti. Tovorna vozila iz smeri Dolenjske proti Ljubljani izločajo na počivališčih Zaloke in Starine. Med Bičem in Trebnjim - zahod proti Novem mestu je zaradi te prometne nesreče zaprt prehitevalni pas.

Kot so sporočili z novomeške policijske uprave, se je na dolenjski avtocesti pred odcepom Bič proti Ljubljani malo pred 14. uro zgodila prometna nesreča, v kateri sta trčili dve tovorni vozili. Z enega tovornega vozila, ki je prevažalo osebna vozila, so ta zdrsnila na cesto.

Po nesreči je prišlo tudi do požara, ki so ga gasilci hitro pogasili. Enega izmed udeleženih voznikov pa so prepeljali v bolnišnico.

Avtocesta je na tem delu zaprta za ves promet. Obvoz urejajo policisti, ki z različnimi ukrepi zagotavljajo pretočnost prometa na obvoznih cestah. Tudi voznike osebnih vozil, ki so obtičali na avtocesti, policisti preusmerjajo in spremljajo do izvoza z avtoceste.

Vse voznike pa prosijo za strpnost in dosledno upoštevanje navodil policistov, še dodajajo s PU Novo mesto.

vi/apo/apo
© STA, 2016