Mladi raziskovali avtohtone kulinarične posebnosti

Ljubljana, 23. aprila - Tekmovanje v kuharskih veščinah avtohtonih lokalnih ali regionalnih posebnosti v sklopu projekta KuhnaPaTo, ki je najprej potekalo na regijski ravni, se je v finalnem delu preselilo v Ljubljano. Svoje spretnosti je komisiji, sestavljeni iz priznanih imen, predstavilo 28 osnovnošolskih ekip, ki so morale pripraviti značilno lokalno jed.

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Rezanje Čebule.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Kulinarika, kuhanje, kuhar, mladi.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Kulinarika, kuhanje, kuhar, krompir.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Kulinarika, kuhanje, kuhar, mladi.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Kulinarika, kuhanje, kuhar, mladi.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Lupljenje sadja in zelenjave, kulinarika, kuhanje.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Lupljenje krompirja, kuhanje, kulinarika.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.947 znakov (brez presledkov) oziroma 317 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

mlu/bg
© STA, 2016