Spremenjeni urniki odvoza odpadkov pri mariborski Snagi

Maribor, 6. januarja - Mariborsko javno podjetje Snaga je z novim letom nekoliko spremenilo urnike odvozov odpadkov, kar je pri nekaterih uporabnikih povzročilo nelagodje. Zato v podjetju pozivajo uporabnike, naj preverijo nov koledar odvozov, ki so ga prejeli s položnico, dostopen pa je tudi na spletni strani Snage Maribor, in se tako izognejo slabi volji.

Maribor.
Smetnjaki, odpadki, ločevanje smeti.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA
Arhiv STA

Kot so v Snagi opozarjali že v decembru, se z novim letom spreminjajo nekateri tereni odvoza odpadkov, kar pomeni, da so se za stranke spremenili dnevi odvozov odpadkov. "Zato je še toliko pomembneje, da stranka pogleda koledar odvozov odpadkov za leto 2016, saj koledarji zajemajo vse spremembe. Od začetka tedna se namreč soočamo s številnimi neutemeljenimi reklamacijami, da naše ekipe niso odpeljale odpadkov, po preverjanju pa ugotovimo, da stranka ni upoštevala novega koledarja odvozov odpadkov," so danes sporočili iz podjetja.

Stranke, ki živijo v individualnih hišah, so celoletne koledarje prejele z novembrsko položnico, ki so jo v poštne nabiralnike prejele v začetku decembra. Koledarji so za vsako lokacijo dostopni tudi na spletni strani www.snaga-mb.si, kjer v aplikacijo Koledar odvoza gospodinjskih odpadkov, ki jo stranke najdejo na vstopni strani (pod slikami na levi strani), vpišejo svoj naslov.

Aplikacija jim ponudi izpisan naslov in potrebno je klikniti na ponujen ustrezni naslov, nato pa izbrati še vrsto odpadka, za katerega odvoz se stranka zanima. Tako lahko dostopajo do naslednjih dveh terminov odvoza, pa tudi do celoletnega koledarja, ki si ga lahko natisnejo in izobesijo na vidno mesto.

Predstavnikom vhodov v večstanovanjskih stavbah morajo koledarje odvozov za leto 2016 razdeliti upravniki, ki so koledarje od Snage Maribor že prejeli.

Z novim letom so novosti tudi na njihovih zbirnih centrih, kjer je odslej mogoče plačevati s plačilno ali kreditno kartico. Predaja večine odpadkov na zbirni center sicer ostaja brezplačna, v nekaterih primerih pa je treba predajo odpadkov tudi simbolično doplačati (npr. nevarne odpadke). Odslej je torej mogoče plačilo opraviti s kartico, še zmeraj pa velja, da mora stranka ob prihodu na zbirni center pokazati položnico, ki dokazuje vključenost v sistem ravnanja z odpadki in ne sme biti starejša od treh mesecev.

ase/jes
© STA, 2016