Slovenija z zmago na svetovnem prvenstvu reševalnih psov

Koebenhavn, 27. septembra - Slovenija je danes dobila novo svetovno prvakinjo v iskanju pogrešanih oseb z reševalnimi psi. Nevenka Štor s svojo psičko Neli je namreč zmagala v iskanju pogrešanih oseb v gozdu. Na stopničkah je stal še Andrej Sterle s psičko Gezo, ki je dosegel tretje mesto v iskanju pogrešanih v gozdu.

Danska.
Slovenska reševalka Nevenka Štor z Neli na zmagovalnem odru.
Foto: Enota reševalnih psov Slovenije

Danska.
Slovenski reševalci Nevenka Štor z Neli, Tinkara Bezovšek s Shadow in Aleš Udovč z Brinco ekipni zmagovalci v iskanju pogrešanih oseb v gozdu.
Foto: Enota reševalnih psov Slovenije

Enota reševalnih psov Slovenije pa je dosegla poleg naslova svetovne prvakinje tudi zmagovalno mesto v ekipnem seštevku - ekipo so sestavljali Nevenka Štor z Neli, Tinkara Bezovšek s Shadow in Aleš Udovč z Brinco, so še sporočili iz Kinološke zveze Slovenije oziroma Enote reševalnih psov Slovenije.

Na svetovnem prvenstvu reševalnih psov, ki je potekalo na Danskem med 23. in 27. septembrom, je Slovenijo zastopalo 19 članov slovenskih reševalcev - članov Enote reševalnih psov Slovenije in članov Zveze vodnikov reševalnih psov Slovenije.

Dobre uvrstitve so dosegli tudi Igor Leban s Seven (doseženo 7. mesto v iskanju na ruševini), Iva Cestar z Juno (doseženo 12. mesto v iskanju na ruševini), Staša Vošnjak z Grifom (doseženo 14. mesto v iskanju na ruševini), Aleš Udovč z Brinco (doseženo 4. mesto v iskanju pogrešanih v gozdu) in Tinkara Bezovšek s Shadow (doseženo 7. mesto v iskanju pogrešanih v gozdu).

arh/arh
© STA, 2015