Oropala varnostnike in pobegnila, vozilo našli zažgano

Kranj, 28. maja - Kranjski policisti še iščejo roparja, ki sta v sredo okoli 21. ure na Laborah v Kranju oborožena s strelnim orožjem varnostnikom odtujila denar. V dogodku nihče ni bil poškodovan, storilca pa sta se s kraja odpeljala z vozilom, ki so ga pozneje našli zažganega v Valburgi pri Smledniku, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Ljubljana.
Policist.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Policisti in kriminalisti prosijo pa vse, ki imajo kakršne koli informacije o ropu in dogajanju za objektom tehničnih pregledov na Laborah ali o storilcih in njunem vozilu, naj jih sporočijo policiji na številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Kot so še pojasnili na kranjski policijski upravi, sta bila storilca zamaskirana. Eden je bil visok okoli 185 cm in oblečen v delovni kombinezon sive ali zelene barve, drugi pa je bil visok okoli 180 cm, oblečen pa v trenirko in jakno, oboje temne barve.

Storilca sta se s kraja ropa odpeljala s svetlim vozilom Fiat scudo, že približno pol ure pozneje pa je uprava za zaščito in reševanje na svojih spletni straneh poročala o požaru avtomobila v Valburgi pri Smledniku v občini Medvode. Policisti so potrdili, da gre za isti avto in da sta torej dogodka povezana.

Roparja sta uporabila strelno orožje, okoliščine uporabe orožja pa kriminalisti še ugotavljajo.

moz/zc/moz
© STA, 2015