Rdeča nit letošnjega Tedna Evrope hrana

Ljubljana, 5. maja - Evropska hrana velja za eno od najboljših v svetu, je na današnjem uradnem odprtju Tedna Evrope, ki letos poteka pod sloganom Okusi EU, poudaril kmetijski minister Dejan Židan. Vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Nataša Goršek Mencin pa je opozorila, da letošnji teden ponuja več kot 30 dejavnosti, katerih rdeča nit je hrana.

Ljubljana, Hiša EU.
Uradno odprtje Tedna Evrope, na katerem so spregovorili o pomenu zdrave in varne hrane ter preskrbe z njo.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, Hiša EU.
Uradno odprtje Tedna Evrope, na katerem so spregovorili o pomenu zdrave in varne hrane ter preskrbe z njo.
Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, Hiša EU.
Uradno odprtje Tedna Evrope, na katerem so spregovorili o pomenu zdrave in varne hrane ter preskrbe z njo.
Ministre za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan in vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Nataša Goršek Mencin.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, Hiša EU.
Uradno odprtje Tedna Evrope, na katerem so spregovorili o pomenu zdrave in varne hrane ter preskrbe z njo.
Gorazd Maslo.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, Hiša EU.
Uradno odprtje Tedna Evrope, na katerem so spregovorili o pomenu zdrave in varne hrane ter preskrbe z njo.
Vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Nataša Goršek Mencin.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, Hiša EU.
Uradno odprtje Tedna Evrope, na katerem so spregovorili o pomenu zdrave in varne hrane ter preskrbe z njo.
Vodja Informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji Klemen Žumer.
Foto: Anže Malovrh/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 2.186 znakov (brez presledkov) oziroma 392 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

bs/bg
© STA, 2015