Slovenski perutninarji napredujejo bolj kot ostali mesni predelovalci

Ptuj, 23. aprila - V Perutnini Ptuj so danes predstavili obsežno študijo agrarnega ekonomista Aleša Kuharja, ki je preučeval ekonomski pomen perutninarske oskrbne verige v Sloveniji. Kot je povedal avtor analize, je slovensko perutninarstvo v boljšem položaju od siceršnje prireje in predelave mesa, je bolj internacionalizirano in tudi primerljivo z evropskim.

Ptuj, Perutnina Ptuj.
Novinarska konferenca Perutnine Ptuj, na kateri so predstavili študijo agrarnega ekonomista Aleša Kuharja o stanju perutninarstva v Sloveniji.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Ptuj, Perutnina Ptuj.
Novinarska konferenca Perutnine Ptuj, na kateri so predstavili študijo agrarnega ekonomista Aleša Kuharja o stanju perutninarstva v Sloveniji.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Ptuj, Perutnina Ptuj.
Novinarska konferenca Perutnine Ptuj, na kateri so predstavili študijo agrarnega ekonomista Aleša Kuharja o stanju perutninarstva v Sloveniji.
Agrarni ekonomist Aleš Kuhar.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.875 znakov (brez presledkov) oziroma 322 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

gm/jes
© STA, 2015