Pred dnevom slovenske hrane: Slovenci pojemo več jabolk in medu ter manj mlečnih in žitnih izdelkov

piše Martina Kolenc

Ljubljana, 20. novembra - Glavni dogodek tretjega dneva slovenske hrane je tudi letos tradicionalni slovenski zajtrk, ki opozarja predvsem na pomen zdravih prehranjevalnih navad. Zajtrk bo sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka. Prebivalec Slovenije glede na povprečje prebivalca EU sicer poje več jabolk in medu ter manj mlečnih in žitnih izdelkov.

Ljubljana.
Slovenski zajtrk.
Foto: Aljoša Rehar/STA

Ljubljana, podhod železniške postaje.
Slovenski zajtrk z Mercatorjem, v okviru katerega so potnikom in mimoidočim delili tradicionalni slovenski zajtrk.
Foto: Aljoša Rehar/STA

Ljubljana, podhod železniške postaje.
Slovenski zajtrk z Mercatorjem, v okviru katerega so potnikom in mimoidočim delili tradicionalni slovenski zajtrk.
Foto: Aljoša Rehar/STA

Ljubljana, podhod železniške postaje.
Slovenski zajtrk z Mercatorjem, v okviru katerega so potnikom in mimoidočim delili tradicionalni slovenski zajtrk.
Foto: Aljoša Rehar/STA

Ljubljana, podhod železniške postaje.
Slovenski zajtrk z Mercatorjem, v okviru katerega so potnikom in mimoidočim delili tradicionalni slovenski zajtrk.
Foto: Aljoša Rehar/STA

Ljubljana, podhod železniške postaje.
Slovenski zajtrk z Mercatorjem, v okviru katerega so potnikom in mimoidočim delili tradicionalni slovenski zajtrk.
Foto: Aljoša Rehar/STA

Ljubljana, podhod železniške postaje.
Slovenski zajtrk z Mercatorjem, v okviru katerega so potnikom in mimoidočim delili tradicionalni slovenski zajtrk.
Foto: Aljoša Rehar/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 3.787 znakov (brez presledkov) oziroma 724 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

mke/jb
© STA, 2014