Vozniki zaradi poplav v Ljubljani del avtoceste lahko uporabljajo tudi brez vinjete

Ljubljana, 22. oktobra - Zaradi poplav in zemeljskih plazov so še vedno zaprte številne regionalne in lokalne ceste po državi. V Ljubljani lahko vozniki v času poplav uporabljajo avtocesto med priključki Brezovica-Ljubljana/Podutik ter Ljubljana/Center-Brezovica v obe smeri tudi brez vinjete.

Ljubljana, Tržaška cesta.
Zaradi močnega deževja so poplavljene nekatere ljubljanske ceste in ulice.
Foto: Anže Malovrh/STA

Na ljubljanski obvoznici je sicer zaradi poplavljenega cestišča zaprt prehitevalni pas na razcepu Kozarje iz smeri Brezovice proti Brdu ter vozni pas na razcepu Kozarje iz smeri Brezovice proti Viču. Popolna zapora je na ljubljanski južni obvoznici, in sicer priključek Ljubljana-zahod v obe smeri.

Zaprte so tudi regionalne ceste Brezovica-Ljubljana na Tržaški cesti med križiščem z Viško cesto in Dolgim mostom, Čepovan-Dolenja Trebuša, Petrovo Brdo-Podrošt, Osilnica-Bosiljiva Loka, Livak-Livške Ravne, Petrina-Grivac-Mirtovič, Dolenja Trebuša-Spodnja Idrija, Ljubljana-Polhov Gradec pri Gabrjah, Marof-Ledinsko Razpotje, Bača pri Modreju-Dolenja Trebuša, Žiri-Trebija, Spodnja Idrija-Želin ter Bača pri Modreju-Petrovo Brdo med Grahovim in Koritnico.

Med lokalnimi cestami sta v Ljubljani še vedno zaprti Brdnikova ulica in Večna pot, zaprtih je tudi več ulic in cest v okolici Rožne doline. Zaprte so tudi ceste Grgelj-Fara, Smrečje-Podlipa, Žiri-Goropeke in Podutik-Dobrova.

mo/tz
© STA, 2014