V Sloveniji posameznik letno zavrže okoli 80 kilogramov hrane

Izola, 16. oktobra - Ob današnjem svetovnem dnevu hrane Fakulteta za vede o zdravju v Izoli organizira prvo letno konferenco o hrani in prehrani za zdravje, ki poteka na temo zavržene hrane. Izbira teme konference ni naključje, saj je zavržena hrana pereč svetovni problem, poudarjajo na fakulteti. V Sloveniji posameznik letno zavrže okoli 80 kilogramov hrane.

Ljubljana, tržnica.
Kruh, pekovski izdelki, pekarna.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Biološki odpadki.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.941 znakov (brez presledkov) oziroma 347 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

vpu/bg
© STA, 2014