Policija še vedno išče osumljenega za petkov umor v Zgornjih Jaršah

Ljubljana/Domžale, 25. maja - Policija še ni našla osumljenega za petkov umor v Zgornjih Jaršah pri Domžalah. Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana, so Janeza Žnidarja tudi ponoči in danes iskali tako v okolici kraja umora kot tudi v Ljubljani, ker je bil večkrat opažen še pred kaznivim dejanjem.

V bližnji in širši okolici kraja kaznivega dejanja je več deset pripadnikov posebne policijske enote pregledovalo gozdove, zapuščene objekte, težko dostopne kraje in drugo. Teren so pregledovali tudi s pomočjo helikopterja. Že od vsega začetka so na delu tudi v Ljubljani, kjer je bil osumljeni večkrat opažen še pred kaznivim dejanjem, pojasnjujejo na PU Ljubljana.

Ljudi še naprej naprošajo, da policiji informacije, ki se nanašajo na iskanega, posredujejo na telefonske številke 113 ali anonimni telefon 080 1200 ali najbližji policijski postaji ali policistu. Policija bo vsako informacijo preverila in sama ocenila njeno vrednost, poudarjajo na PU Ljubljana in ob tem pojasnjujejo, da je za nekoga lahko informacija nepomembna, za policijo pa pomembna sled ali pa povezava z drugo že pridobljeno informacijo.

V petek zjutraj okoli 8. ure se je v poslovni stavbi v Jaršah pri Domžalah zgodil umor. Policija je sprva sporočila, da je neznanec ustrelil 37-letno žensko. Kasneje so razpisali iskanje za 39-letnim Janezom Žnidarjem, ki je po navedbah policije brez stalnega bivališča, nazadnje je imel na sebi temnejša oblačila. Tedaj so javnost opozorili, da je nevaren in da je lahko tudi oborožen.

td/arh
© STA, 2014