V strelskem pokolu v Connecticutu ubitih 20 otrok

New York, 15. decembra - Ameriško zvezno državo Connecticut je v petek pretresel najhujši zločin v sodobni zgodovini ZDA, saj je strelec pobil kar 20 otrok iz vrtca in nižjih razredov osnovne šole. Skupno število žrtev pokola v premožnem Newtownu severno od New Yorka pa je 28. Zaradi pokola se je v ZDA znova vnela razprava o razširjenosti orožja.

ZDA, Newtown.
Dogajanje po petkovem strelskem pokolu v osnovni šoli Sandy Hook, v katerem je umrlo 28 oseb, med njimi 20 otrok iz vrtca in nižjih razredov osnovne šole.
Foto: Xinhua/STA

ZDA, Newtown.
Lokalni prebivalci se zbirajo v cerkvi v bližini osnovne šole, kjer se je v petek zgodil strelski pokol v katerem je umrlo 28 oseb, med njimi 20 otrok iz vrtca in nižjih razredov osnovne šole.
Cerkev, molitev, pokol, otrok.
Foto: Xinhua/STA

ZDA, Washington.
Ameriška zastave so spuščene na pol droga ob žalovanju zaradi petkovega strelskega pokola v osnovni šoli Sandy Hook v mestu Newtown, v katerem je življenje izgubilo 28 oseb, med njimi 20 otrok iz vrtca in nižjih razredov osnovne šole.
Foto: Xinhua/STA

ZDA, Washington.
Shod nasprotnikov legalizacije orožja pred Belo hišo v luči petkovega strelskega pokola v osnovni šoli Sandy Hook, v katerem je življenje izgubilo 28 oseb.
Protest, pokol, orožje, legalizacija.
Foto: Xinhua/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 3.921 znakov (brez presledkov) oziroma 801 besedo.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

rp/sk
© STA, 2012