Po anketi Dela večina za družinski zakonik, Jankoviću zmaga v prvem krogu županskih volitev

Ljubljana, 23. marca - Družinski zakonik bo na referendumu podprlo slabih 47 odstotkov ljudi, proti pa bo glasovalo nekaj več kot 29 odstotkov, kažejo rezultati ankete časopisa Delo. Anketo so opravili tudi za nadomestne županske volitve v Ljubljani in na podlagi rezultatov pripravili volilno napoved, po kateri bo v prvem krogu z 71 odstotki in pol zmagal Zoran Janković.

Rezultati ankete kažejo, da se bo referenduma zagotovo udeležilo nekaj več kot 48 odstotkov vprašanih, dobrih 19 odstotkov pa verjetno. Zagotovo na referendum ne bo šlo dobrih 17 odstotkov vprašanih, verjetno ne pa 11 odstotkov. Volilna napoved Dela je, da bo zakonik podprlo 60 odstotkov ljudi, 40 odstotkov bo glasovalo proti, udeležba pa bo 44-odstotna.

Na podlagi ankete med Ljubljančani je Delo Stik pripravil tudi volilno napoved za nadomestne županske volitve v nedeljo. Glede na napoved bo kandidat stranke Pozitivna Slovenija Zoran Janković zmagal z 71 odstotki in pol, sledita pa kandidatka NSi s podporo SDS Mojca Kucler Dolinar z nekaj več kot 18 odstotki ter kandidat Zelenih Slovenije Miha Jazbinšek z nekaj več kot šest odstotki.

apr/bs
© STA, 2012