Ministrstvo za delo z objavo predstavitve družinskega zakonika ni poseglo v kampanjo

Ljubljana, 15. marca - V inšpektoratu za notranje zadeve so danes za STA pojasnili, da pri predstavitvi družinskega zakonika s komentarji, ki so jo pred kratkim objavili na spletni strani ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, ter jo čez nekaj dni umaknili, ne gre za kršitev zakona o volilni in referendumski kampanji.

Po pisanju včerajšnjega Dnevnika je ministrstvo s spletne strani najprej počistilo gradivo o družinskem zakoniku, ki so ga pripravili na ministrstvu v mandatu prejšnje vlade, in na tem mestu objavilo novo predstavitev zakonika. Ta je po mnenju Gibanja za družinski zakonik bistveno spremenjena glede na prvotni tekst.

Na ministrstvu za delo so za STA potrdili, da so predstavitev pripravili v okviru ministrstva. Zakaj so jo objavili, kljub temu, da vlada ni organizator kampanje, niso pojasnili, so jo pa, kot so dejali, ravno zaradi tega s spleta umaknili.

Na inšpektoratu so sicer v zvezi s kampanjo prejeli dve prijavi domnevnih kršitev in ugotovili, da tudi v teh primerih ne gre za prekršek po zakonu.

vi/moz/moz
© STA, 2012