Kangler o odpovedi univerzijade pričakuje odločitev poslancev

Maribor, 6. marca - Mariborski župan Franc Kangler je danes vendarle predstavil nekaj podrobnosti v zvezi s petkovim sestankom o usodi zimske univerzijade 2013. Kot je povedal, so se z vodstvom Slovenske univerzitetne športne zveze seznanili s prejetim sklepom vlade, v katerem jih ta seznanja, da v rebalansu proračuna ne bo na voljo sredstev za ta projekt.

Maribor.
Mariborski župan Franc Kangler.
Foto: Bojan Šuštar/STA
Arhiv STA

Po njegovih besedah bo Mestna občina Maribor Mednarodni univerzitetni športni zvezi Fisu sporočila, da ima v mestnem proračunu za leto 2012 še vedno načrtovane nekatere projekte, a bodo z njimi počakali na odločitev državnega zbora, ki je tudi sklenil, da Maribor skupaj s partnerskimi občinami gosti zimsko univerzijado 2013. Mariborski župan je namreč prepričan, da lahko samo poslanci sprejmejo dokončno odločitev.

Kot je dejal, do njega prihajajo informacije o tem, da Fisu že išče drugo primerno lokacijo za izvedbo dogodka. Ob tem je tudi dodal, da v Mariboru pripravljajo vso dokumentacijo, ki je doslej v zvezi z univerzijado nastala, saj se želijo tako primerno pripraviti na morebitno odškodninsko tožbo Fisuja. Iz doslej zbranih dokumentov Mestna občina Maribor po njegovem mnenju ne more odgovarjati za odpoved univerzijade.

gm/zza
© STA, 2012