Kangler in Lukšič znova o mariborski univerzijadi

Ljubljana, 6. februarja - Mariborski župan Franc Kangler se je danes že drugič v tednu dni srečal z odhajajočim ministrom za šolstvo in šport Igorjem Lukšičem, s katerim sta govorila o usodi organizacije zimske univerzijade, ki naj bi jo prihodnje leto gostil Maribor. Veliko novega se nista dogovorila, soglašala pa sta, da bo odločitev o tem morala sprejeti nova vlada.

Ljubljana.
Mariborski župan Franc Kangler.
Foto: Nada Mihajlović/STA
Arhiv STA

Ljubljana, ministrstvo.
Minister za šolstvo in šport, ki opravlja tekoče posle, Igor Lukšič.
Foto: Nada Mihajlovič/STA
Arhiv STA

Kangler je bil po sestanku zadovoljen. Kot je dejal, sta z Lukšičem pregledala celotno dokumentacijo, za katero upa, da jo bo slednji hitro predal novemu ministru, ki bo nato v najkrajšem roku šel s predlogi v državni zbor. Tam se bo po njegovem treba dokončno odločiti, kaj bo z univerzijado. Po zamisli organizatorjev bi državo z izvedbo univerzijade obremenili z 22 milijoni evrov, preostalih osem bi dodali iz evropskih sredstev.

Minister Lukšič pa je po pogovorih dejal, da sta tokrat s Kanglerjem zgolj obnovila tisto, o čemer sta se pogovarjala že pred tednom dni, ob tem pa ugotovila, da bo predloge v državni zbor vendarle morala poslati nova vlada.

zza/gm/zza
© STA, 2012