Do univerzijade s pomočjo države ali javno-zasebnih partnerstev

Maribor, 31. januarja - Mariborski mestni svet se je včeraj seznanil s potekom priprav na univerzijado, obenem pa na predlog župana Franca Kanglerja mestno upravo pooblastil, da vzporedno s pogovori z državo za potrebe štirih načrtovanih investicij začne tudi s postopki realizacije teh projektov v javno-zasebnem partnerstvu. Večjega zadolževanja Kangler ne načrtuje.

Maribor.
Mariborski župan Franc Kangler.
Foto: Bojan Šuštar/STA
Arhiv STA

Kot je po izglasovanih sklepih povedal mariborski župan, javno-zasebnega partnerstva ne načrtujejo za vse štiri infrastrukturne projekte - tekaški poligon, cevovod do njega, ledno dvorano in preureditev obstoječe dvorane Lukna - pač pa gre po njegovem zgolj za "zlato rezervo", v kolikor v naslednjih 14 dnevih ne bi uspeli najti skupnega jezika z državo.

V najslabšem primeru se Kangler ne izogiba niti možnosti odpovedi univerzijade. Ta bo v Mariboru, sicer bo mestnemu svetu in državnemu zboru predlagal, da sprejmeta sklep, da univerzijade v Sloveniji ne bo. Odgovornost pa naj prevzamejo tisti, ki niso sledili temu, kar smo podpisali v Bruslju, je še dejal mariborski župan.

tz/gm/tz
© STA, 2012