Pravila STA za nadomestne županske volitve 2012

Ljubljana, 21. januarja - Slovenska tiskovna agencija (STA) v skladu z zakonom o volilni in referendumski kampanji objavlja pravila za predstavitev kandidatov in njihovih programov za nadomestne županske volitve, ki bodo 11. oz. 25. marca 2012.

STA bo v času volilne kampanje, ki se bo za deset občin (Slovenj Gradec, Bovec, Destrnik, Duplek, Krško, Metlika, Mirna peč, Polzela, Radeče, Železniki) začela 6. februarja, za Mestno občino Ljubljana pa 24. februarja, in se končala 9. marca opolnoči oz. 23. marca opolnoči, zagotovila objektivno in uravnoteženo predstavitev volilne kampanje.

STA bo nepristransko in neodvisno v skladu s svojo uredniško politiko, volilno in medijsko zakonodajo ter poklicno novinarsko etiko ob upoštevanju kadrovskih in finančnih zmožnosti novinarsko spremljala vsa pomembnejša in za širše okolje bistvena dogajanja v zvezi z volitvami, pri čemer bo posebno pozornost namenila volitvam županov v mestnih občinah.

STA ne bo objavljala volilnih propagandnih sporočil, rezultate raziskav javnega mnenja pa le v skladu s 5. členom zakona o volilni in referendumski kampanji.

Za plačana volilna propagandna sporočila je na voljo posebni servis O-STA. Volilne oglaševalske vsebine bodo v tem servisu objavljene z navedbo naročnika.

Za vse organizatorje volilne kampanje veljajo enaki pogoji oglaševanja in cenik, objavljeni na spletni strani http://www.o-sta.com/.

STA nima vpliva na objavo informacij v drugih servisih in medijih, ki so naročniki agencijskega servisa STA.

moz/bst/bst
© STA, 2012